Jahodový dort ze Švédska
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 180 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 180 g moučkového cukru
- špetka soli
- citronová kůra
- kypřicí prášek
- plechovka jahod (můžou být i čerstvé nebo mražené)
- 3 lžíce vody
- Na potření:
- Jahodový džem
- amaretto
- Dále potřebujeme:
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- cukr dle chuti
- 1 ztužovač šlehačky
- čerstvé jahody
Postup Jahodový dort ze Švédska
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Celá vejce ušleháme s cukrem a vodou, přidáme strouhanou citronovou kůru a špetku soli, nakonec přimícháme mouku s kypřicím práškem. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a najileme těsto, okapané jahody rozmístíme po těstě a dáme péct.
Vychladlý korpus potřeme džemem, který jsme si dostatečně naředili amarettem.
Připravíme si šlehačku a dort s ní potřeme, necháme si část na ozdobení spolu s jahodami.