Jahodový dort se šlehačkou

Recepty, Dorty

Suroviny

piškot:
2 hrnky polohrubé mouky
hrnek cukru krystal
hrnek mléka
3 vejce
1/2 hrnku oleje
3/4 prášku do pečiva
krém:
250 ml smetany ke šlehání
vanilkový pudink bez vaření
1/2 sáčku ztužovače šlehačky
1 konzerva jahod
zdobení:
250 g jahod
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
želatina

Postup přípravy receptu

  1. PIŠKOT: Vejce rozdělíme na žloutky a bílek, ze kterého vyšleháme sníh, zbylé ingredience smícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh, pečeme na 150-200°C cca 50 minut ve vyšší dortové formě. Po vychladnutí na 2x překrojíme, vzniknou nám 3 tenké placky, každou z nich pomažeme krémem v dostatečném množství a poskládáme placky na sebe.

  2. KRÉM: Všechny ingredience dáme do mixéru a šleháme na nejnižší otáčky, dokud není krém dostatečně tuhý.

  3. Na vrch dortu naskládáme nakrájené jahody, ty pak zalijem dortovým želé, necháme zatuhnout, šlehačku vyšleháme se ztužovačem a dozdobíme


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!