Jahodové pohlazení
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškot:
- vejce (dle velikosti formy)
- 2 PL moučkového cukru (na 1 vejce)
- 2 PL hladké mouky
- trochu kypřícího prášku
- Krém:
- 1 červené dortové želé
- 2 vanilkové cukry
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 zakysané smetany
- 500 g jahod
- želatina červená na polití ovoce
Postup Jahodové pohlazení
Postup přípravy receptu
-
Piškot: Vajíčka si vymícháme s cukrem, moukou a kypř. práškem a vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech nebo do dortové formy.
Pečeme na 200°C cca 10 minut dozlatova.
Necháme vychládnout.
Krém: Nejprve si podle návodu na obalu želatiny uděláme želé (obsah sáčku + 2 lžíce cukru a cca 200ml vody) a přivedeme k varu, dám do ledničky ztuhnout. V míse si vyšlehám smetanu ke šlehání se ztužovačem aby byla tuhá.
Potom přidáme zakysané smetany a vanilkové cukry a vyšleháme vše spolu.
Až nám želé v lednici ztuhne nastrouháme ho na struhadle do krému a zamícháme.
Krém navršíme na piškot.
Jahody si omyjeme a očistíme a překrájíme na polovinu nebo plátky (jak komu se líp dělá) a naskládáme na krém.
Želatinu opět uvaříme dle návodu na sáčku a necháme ji lehce schládnout (ne aby ztuhla) a polijeme jim ovoce.
Dáme do ledničky vychladit a můžeme podávat.