Jahodové pohlazení

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
vejce (dle velikosti formy)
2 PL moučkového cukru (na 1 vejce)
2 PL hladké mouky
trochu kypřícího prášku
Krém:
1 červené dortové želé
2 vanilkové cukry
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
2 zakysané smetany
500 g jahod
želatina červená na polití ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Vajíčka si vymícháme s cukrem, moukou a kypř. práškem a vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech nebo do dortové formy.

  2. Pečeme na 200°C cca 10 minut dozlatova.

  3. Necháme vychládnout.

  4. Krém: Nejprve si podle návodu na obalu želatiny uděláme želé (obsah sáčku + 2 lžíce cukru a cca 200ml vody) a přivedeme k varu, dám do ledničky ztuhnout. V míse si vyšlehám smetanu ke šlehání se ztužovačem aby byla tuhá.

  5. Potom přidáme zakysané smetany a vanilkové cukry a vyšleháme vše spolu.

  6. Až nám želé v lednici ztuhne nastrouháme ho na struhadle do krému a zamícháme.

  7. Krém navršíme na piškot.

  8. Jahody si omyjeme a očistíme a překrájíme na polovinu nebo plátky (jak komu se líp dělá) a naskládáme na krém.

  9. Želatinu opět uvaříme dle návodu na sáčku a necháme ji lehce schládnout (ne aby ztuhla) a polijeme jim ovoce.

  10. Dáme do ledničky vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!