Kuřecí játra s červenou čočkou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
250 g červené čočky
3 červené cibulky
2 pl rajského protlaku
3 stroužky česneku
2 pl oleje
100 ml vody
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra si opereme a nakrájíme na kousky. Cibulky si očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a utřeme.

  2. Na pánev si dáme rozpálit olej, orestujeme cibulky, přidáme játra a opečeme, osolíme, opepříme. K játrům přidáme protlak a česnek, přilijeme vodu a pod poklicí dusíme do měkka, odstavíme.

  3. Čočku opereme, zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, uvařenou čočku přecedíme, přidáme k játrům, zamícháme. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!