Kuřecí játra s červenou čočkou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 250 g červené čočky
- 3 červené cibulky
- 2 pl rajského protlaku
- 3 stroužky česneku
- 2 pl oleje
- 100 ml vody
- pepř
- sůl
Postup Kuřecí játra s červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra si opereme a nakrájíme na kousky. Cibulky si očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a utřeme.
Na pánev si dáme rozpálit olej, orestujeme cibulky, přidáme játra a opečeme, osolíme, opepříme. K játrům přidáme protlak a česnek, přilijeme vodu a pod poklicí dusíme do měkka, odstavíme.
Čočku opereme, zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, uvařenou čočku přecedíme, přidáme k játrům, zamícháme. Podáváme s pečivem.