Špikované koleno

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové koleno
1 maďarská klobása
5 stroužků česneku
1 pl koření zlaté prase
voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno si omyjeme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky, klobásu nakrájíme na půlkolečka.

  2. Kůži na koleni si nařežeme a celé koleno psypeme kořením a rukama protřeme do masa.

  3. Na co nejvíce místech si maso prošpikujeme nachystaným česnekem a klobásou.

  4. Dáme do pekáče, podlejeme vodou, zakryjeme a pečeme na 200°C. Celou dobu pečení přeléváme koleno výpekem a doléváme vodu. Pekla jsem asi hodinu a půl, potom odekryla a ještě 15 minut dopekla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!