Jablkový závin z vloček s dýňovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g jablek, oloupaných, zbavených jadřinců
- 50 g ovesných vloček
- 30 g vlašských ořechů
- Náplň:
- 200 g dýně
- 2 lžíce třtinového cukru
- 100 ml vody
- 100 g tvarohu (polotučného)
Postup Jablkový závin z vloček s dýňovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 170 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
Jablka nastrouhejte najemno. Ovesné vločky rozsekejte najemno. Smíchejte a nechte asi 5-10 minut odležet.
Ořechy nasekejte nahrubo a posypte jimi plech vyložený pečícím papírem.
Jablečnou hmotu rovnoměrně rozvrstvěte na ořechy do tvaru obdélníku (cca 25x20 cm). Pomozte si rukama a placku upěchujte. Placka by měla být silná asi 5 mm. Vložte do trouby a pečte 25 – 30 minut, dokud nebude placka relativně pevná. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Dýni nakrájejte na drobné kostičky, vložte do hrnce, přidejte cukr a vodu a vařte pod poklicí doměkka. Když dýně změkne, odklopte a vyvařte zbylou tekutinu. Nechte vychladnout.
K dýni přidejte tvaroh a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
Plát s papírem opatrně překlopte a pomocí nože sloupněte pečící papír. Plát opět přendejte na papír a potřete jej dýňovým krémem.
Pomocí papíru zaviňte do rolády a nechte ztuhnout v lednici.