Jablečno-jogurtová zmrzlina

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hrubě strouhaných jablek
60 g krupicového cukru
100 g vody
kousek celé skořice
250 g bílého jogurtu
100 g smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku se silným dnem upražíme za stálého míchání zlatavý karamel. Zalijeme horkou vodou, necháme rozvařit. Pak přidáme strouhaná jablka a kousek skořice, zamícháme a jablka za občasného promíchání podusíme. Pak odstavíme a necháme důkladně vychladit. Je dobré udělat v předstihu, třeba i den předem.

  2. Do vychlazených jablek vmícháme jogurt a pak ušlehanou smetanu. Předem vyndáme skořici.

  3. Na výrobu použijeme zmrzlinovač a řídíme se návodem daného výrobku. Zmrzlina je hotová po cca 25 minutách a nebylo nutno ji nechávat domrazit v mrazničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!