Jablečné sladové sušenky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na cca 25 sušenek:
- 140 g hladké mouky (použila jsem celozrnnou)
- cca 120 g nahrubo strouhaných jablek (odpovídá asi třem malým kusům)
- 70 g másla
- 1 vejce
- 2 lžíce sladu (použila jsem ječmenný, zkusit ale můžete i rostlinný sirup nebo med)
- 1/2 kypřícího prášku (použila jsem bezfosfátový)
- Dále jsem přidala:
- sušená mochyně
- makadamové oříšky
- do poloviny těsta na špičku lžičky skořice
- do druhé poloviny těsta 1 lžíci kakaa
- trošku sekané čokolády
Postup Jablečné sladové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Díky jablíčkům jsou měkké, což ocení především děti, a také sladké, takže mnoho dalšího slazení už nepotřebují. Slad je navíc jedna z těch méně škodlivých forem slazení, takže tyto sušenky si můžete užít celkem bez výčitek;, "Všechny suroviny vymíchejte v kašovité mazlavé těsto, ze kterého vytvoříte hrudky na plech vystlaný pečícím papírem.
Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 10 - 15 minut. Použít samozřejmě můžete použít jakékoliv sušené ovoce nebo ořechy, karob, kokos či cokoliv jiného, co máte v sušenkách rádi.