Jablečné sladové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na cca 25 sušenek:
140 g hladké mouky (použila jsem celozrnnou)
cca 120 g nahrubo strouhaných jablek (odpovídá asi třem malým kusům)
70 g másla
1 vejce
2 lžíce sladu (použila jsem ječmenný, zkusit ale můžete i rostlinný sirup nebo med)
1/2 kypřícího prášku (použila jsem bezfosfátový)
Dále jsem přidala:
sušená mochyně
makadamové oříšky
do poloviny těsta na špičku lžičky skořice
do druhé poloviny těsta 1 lžíci kakaa
trošku sekané čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Díky jablíčkům jsou měkké, což ocení především děti, a také sladké, takže mnoho dalšího slazení už nepotřebují. Slad je navíc jedna z těch méně škodlivých forem slazení, takže tyto sušenky si můžete užít celkem bez výčitek;, "Všechny suroviny vymíchejte v kašovité mazlavé těsto, ze kterého vytvoříte hrudky na plech vystlaný pečícím papírem.

  2. Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 10 - 15 minut. Použít samozřejmě můžete použít jakékoliv sušené ovoce nebo ořechy, karob, kokos či cokoliv jiného, co máte v sušenkách rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!