Italská čočková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 hrsti čočky
1 sklenka drcených rajčat
1 mrkev
kus celeru
100 g slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
2 snítky tymiánu
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme doměkka zvlášť ve vodě s bobkovým listem a tymiánem.

  2. Mezitím v hrnci orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, ke konci restování přidáme 2 nasekané stroužky česneku. Pokud pustí slanina málo tuku, přilijeme trochu oleje.

  3. Do tohoto základu vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a ještě cca 5 minut restujeme.

  4. Vlijeme drcená rajčata, osolíme, opepříme a přilijeme cca 250ml vody.

  5. Vaříme asi 15 minut a pak do polévky přidáme uvařenou čočku.

  6. Prohřejeme a rozdrtíme do ní poslední stroužek česneku. Dochutíme solí a můžeme i malou špetkou cukru.

  7. Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!