Omáčka z pečených rajčat, fazolí a kuřecího masa
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní)
- 1 sklenka rajčat (pečených, viz. poznámka)
- 1 rajčatový protlak (malý)
- 1 plechovka fazolí ve slaném nálevu
- špetka cukru
- sůl
- olej
Postup Omáčka z pečených rajčat, fazolí a kuřecího masa
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, vložíme na rozpálený olej, osolíme a restujeme. K masu přidáme pečená rajčata, protlak, špetku cukru, podlijeme vodou a dusíme zhruba 15 minut.
Poté přidáme slité fazole, prohřejeme, dochutíme solí a cukrem. V případě, že někdo nemá pečená rajčata, lze postupovat následovně.
Připravíme si 1 plechovku loupaných rajčat nebo čerstvá rajčata zbavená slupek, pokrájíme, stačí na větší kusy a dáme na pánev, s trochou olivového oleje. Zasypeme hojně bylinkami (rozmarýn, tymián, bazalka), posekaným česnekem, zakápneme octem balsamiko, jemně osolíme a přidáme nejlépe třtinový cukr. Pak necháme zvolna probublávat alespoň půl hodiny.