Indické kuřecí curry

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 balíček kuřecích prsou (cca 500 g, není nutné mít přesně)
1-3 kelímky bílého jogurtu
3 stroužky prolisovaného česneku
1 velká cibule
2 střední rajčata
4 lžíce mletého zázvoru
1 lžička kurkumy
2 lžičky garam masala
2 lžičky koriandru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička chilli (nemusí být)
1 lžička soli
4 lžíce olej

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že prolisujeme česnek, který smícháme se zázvorem a trochou vody do konzistence pasty.

  2. Nakrájíme maso, které dáme do mísy s jogurtem (čím víc ho dáte, tím více omáčky budete mít) a trochu osolíme (cca 1 lžička). Přimícháme také polovinu vzniklé zázvorové pasty.

  3. Nakrájíme na jemno cibuli a rajčata. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme cibuli, až zesklovatí. Přidáme zbylou zázvorovou pastu a smažíme dvě minuty.

  4. Mezitím připravíme mix koření, který smícháme s trochou vody, tak, aby směs byla tekutá. Směs nalijeme na pánev a smažíme cca 5 minut, než se koření začne viditelně oddělovat od oleje.

  5. Přidáme rajčata a dusíme do změknutí.

  6. Nakonec přidáme maso i s jogurtem, dobře promícháme a dusíme pod pokličkou 35-40 minut, než je maso měkké. Občas promícháme. Podáváme nejlépe s rýží basmati, ideální je taky indický chléb naan.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!