Indické kuřecí curry
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 balíček kuřecích prsou (cca 500 g, není nutné mít přesně)
- 1-3 kelímky bílého jogurtu
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 1 velká cibule
- 2 střední rajčata
- 4 lžíce mletého zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžičky garam masala
- 2 lžičky koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli (nemusí být)
- 1 lžička soli
- 4 lžíce olej
Postup Indické kuřecí curry
Postup přípravy receptu
-
Začneme tím, že prolisujeme česnek, který smícháme se zázvorem a trochou vody do konzistence pasty.
Nakrájíme maso, které dáme do mísy s jogurtem (čím víc ho dáte, tím více omáčky budete mít) a trochu osolíme (cca 1 lžička). Přimícháme také polovinu vzniklé zázvorové pasty.
Nakrájíme na jemno cibuli a rajčata. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme cibuli, až zesklovatí. Přidáme zbylou zázvorovou pastu a smažíme dvě minuty.
Mezitím připravíme mix koření, který smícháme s trochou vody, tak, aby směs byla tekutá. Směs nalijeme na pánev a smažíme cca 5 minut, než se koření začne viditelně oddělovat od oleje.
Přidáme rajčata a dusíme do změknutí.
Nakonec přidáme maso i s jogurtem, dobře promícháme a dusíme pod pokličkou 35-40 minut, než je maso měkké. Občas promícháme. Podáváme nejlépe s rýží basmati, ideální je taky indický chléb naan.