Indická zelená čočka
Recepty, LuštěninySuroviny
- 200 g zelené čočky
- 1 větší cibule
- olej
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky česnekové pasty
- nastrouhaný zázvor (nebo 1 lžička mletého sušeného)
- sůl
- špetka chilli
- garam masala
- koriandr (příp. petrželka) na ozdobu
Postup Indická zelená čočka
Postup přípravy receptu
-
Zelenou čočku propláchneme a necháme alespoň hodinu namáčet. Poté uvaříme doměkka.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín, kurkumu, česnek a zázvor a restujeme dozlatova.
Smícháme s uvařenou čočkou, osolíme a na závěr dochutíme garam masalou. Podáváme ozdobené koriandrem. Jako příloha se nejlépe hodí rýže.