Indická zelená čočka

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g zelené čočky
1 větší cibule
olej
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky česnekové pasty
nastrouhaný zázvor (nebo 1 lžička mletého sušeného)
sůl
špetka chilli
garam masala
koriandr (příp. petrželka) na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Zelenou čočku propláchneme a necháme alespoň hodinu namáčet. Poté uvaříme doměkka.

  2. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín, kurkumu, česnek a zázvor a restujeme dozlatova.

  3. Smícháme s uvařenou čočkou, osolíme a na závěr dochutíme garam masalou. Podáváme ozdobené koriandrem. Jako příloha se nejlépe hodí rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!