Celerová pomazánka či salát
Recepty, PomazánkySuroviny
- 200 g celeru (oloupat, nakrájet julienne - tenoučké nudličky)
- 1 jablko (oloupat, nastrouhat na velké slzičce)
- citronová šťáva
- 1 menší cibule (nakrájet velmi jemně)
- 200 g jogurtu hustého
- 2 PL vrchovaté majonézy
- sůl
- pepř mletý
- špetka kurkumy
Postup Celerová pomazánka či salát
Postup přípravy receptu
-
Očištěný a oloupaný celer opláchnout a nakrájet. Z jablíčka odstranit jádřinec, oloupat (ale může být i se slupkou), nastrouhat, přidat k celeru a vše pokapat citronovou šťávou (aby jablko i celer nezhnědly).
Přidat cibuli a hned vmíchat jogurt s majonézou ochucené solí, pepřem a kurkumou, příp. i trochou cukru. V ledničce nechat rozležet. Podávat jako salát nebo mazat na veku lehce potřenou máslem (aby veka nevsákla vlhkost).