Celerová pomazánka či salát

Recepty, Pomazánky

Suroviny

200 g celeru (oloupat, nakrájet julienne - tenoučké nudličky)
1 jablko (oloupat, nastrouhat na velké slzičce)
citronová šťáva
1 menší cibule (nakrájet velmi jemně)
200 g jogurtu hustého
2 PL vrchovaté majonézy
sůl
pepř mletý
špetka kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný a oloupaný celer opláchnout a nakrájet. Z jablíčka odstranit jádřinec, oloupat (ale může být i se slupkou), nastrouhat, přidat k celeru a vše pokapat citronovou šťávou (aby jablko i celer nezhnědly).

  2. Přidat cibuli a hned vmíchat jogurt s majonézou ochucené solí, pepřem a kurkumou, příp. i trochou cukru. V ledničce nechat rozležet. Podávat jako salát nebo mazat na veku lehce potřenou máslem (aby veka nevsákla vlhkost).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!