Hruškové zelí s uzeným
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Uzené maso-krček, plec, kotleta-podle chuti každého
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- kysané bílé zelí-podle počtu strávníků
- sůl
- cukr
- kmín podle chuti
- trochu hladké mouky
- ocet podle potřeby
- 1 hruška
- jedno jablko
Postup Hruškové zelí s uzeným
Postup přípravy receptu
-
Maso, pokud ho máme vcelku uvaříme doměkka v osolené vodě, pokud máme plátky, můžeme pařit na pařáčku.
Když je maso měkké, opečeme jej z obou stran na sádle, vyjmeme a uchováme v teple.
Na výpečku z masa usmažíme cibuli, přidáme mouku a restujeme.
Přidáme nakrájené kysané zelí, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka.
Přidáme nastrouhané jablko a hrušku a už jen chvilinku provaříme.
Dochutíme podle potřeby cukrem, octem. Podáváme s bramborem.