Tvarohová buchta / bábovka se sušeným ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
180 g cukru krupice, lze ubrat
250 g měkkého tvarohu
180 g rozpuštěného másla
1 menší citron, šťáva i kůra
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g sušeného ovoce mix: ananas, banán, mango, švestky, meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme měkký tvaroh z vaničky s jemně nastrouhanou žlutou částí kůry z očištěného citronu, rozpuštěným máslem a citronovou šťávou, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem a opět vše dobře promícháme. Vmícháme zlehka sníh z ušlehaných bílků a na menší kousky pokrájené sušené ovoce.

  2. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (cca 28 cm) nebo pekáčku, případně bábovkové formy, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 40 minut dorůžova, vyzkoušíme špejlí.

  3. Po zchladnutí můžeme pocukrovat nebo přelít polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!