Hruškové muffiny s kakaem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 100 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1-2 lžíce kakaa, dle barvy těsta
- necelý balíček prášku do pečiva
- sůl - špetka
- 2 vejce
- 150 ml smetany ke šlehání
- 120 g rozehřátého másla
- 2 větší hrušky
Postup Hruškové muffiny s kakaem
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouky, kakao, kypřidlo, cukry a sůl, vše promícháme, přidáme smetanu, vlažné máslo a vejce, umícháme hladké těsto a nakonec přidáme oloupané a drobně pokrájené hrušky bez jádřinců.
Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných formiček (plech na muffiny) a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí. Vychladlé muffiny posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme čokoládovou (citronovou) polevou.
Do těsta můžeme pro obměnu přidat lžičku skořice.