Hruškové muffiny s kakaem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1-2 lžíce kakaa, dle barvy těsta
necelý balíček prášku do pečiva
sůl - špetka
2 vejce
150 ml smetany ke šlehání
120 g rozehřátého másla
2 větší hrušky

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouky, kakao, kypřidlo, cukry a sůl, vše promícháme, přidáme smetanu, vlažné máslo a vejce, umícháme hladké těsto a nakonec přidáme oloupané a drobně pokrájené hrušky bez jádřinců.

  2. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných formiček (plech na muffiny) a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí. Vychladlé muffiny posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme čokoládovou (citronovou) polevou.

  3. Do těsta můžeme pro obměnu přidat lžičku skořice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!