Hrníčkové knedlíky - bezlepkové, nadýchané
Recepty, PřílohySuroviny
- Těsto:
- 100 g mouky Jizerka
- 100 g mouky pohankové
- 200 g mléka
- 1 špetka cukru
- 2 špetky soli
- 0,5 kostky kvasnic
- 0,5 housky bezlepkové (nebo 2 hrsti burizonů)
- 1 vajíčko
Postup Hrníčkové knedlíky - bezlepkové, nadýchané
Postup přípravy receptu
-
Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru. Vzejité vylijeme do mouky se solí a vyjíčkem, vypracujeme řidší těsto, zapracujeme na malé kostičky nakrájenou housku.
Vymažeme 4 hrníčky hojně sádlem. Do nich dáme lžící těsto a necháme 40 minut na teple kynout.
Do kastrolu dáme na dno vody, pařák a na něj hrníčky s těstem. Vaříme pomalu asi 20-25 minut (zkuste špejlí).
Hotové opatrně vyklopíme, pomůžeme si po obvodu nožem, jde to dobře. Nakrájíme na plátky. Já dala do 3 hrnků, ale lepší do 4, budou 4 porce akorát.