Hrníčkové knedlíky - bezlepkové, nadýchané

Recepty, Přílohy

Suroviny

Těsto:
100 g mouky Jizerka
100 g mouky pohankové
200 g mléka
1 špetka cukru
2 špetky soli
0,5 kostky kvasnic
0,5 housky bezlepkové (nebo 2 hrsti burizonů)
1 vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka se špetkou cukru. Vzejité vylijeme do mouky se solí a vyjíčkem, vypracujeme řidší těsto, zapracujeme na malé kostičky nakrájenou housku.

  2. Vymažeme 4 hrníčky hojně sádlem. Do nich dáme lžící těsto a necháme 40 minut na teple kynout.

  3. Do kastrolu dáme na dno vody, pařák a na něj hrníčky s těstem. Vaříme pomalu asi 20-25 minut (zkuste špejlí).

  4. Hotové opatrně vyklopíme, pomůžeme si po obvodu nožem, jde to dobře. Nakrájíme na plátky. Já dala do 3 hrnků, ale lepší do 4, budou 4 porce akorát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!