Hrníčková bábovka s chutí perníku, plněná piškoty

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru
2,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 lžička sody a půl lžičky koření - medový perník
kakao
citronová kůra z jednoho citronu
pár piškotů do těsta
hrst Arizonek (pufovaná barevná rýže)
máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme se třtinovým cukrem a přidáme pramínkem olej. Postupně přisypeme mouku se sodou, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec přidáme hrnek mléka.

  2. Jednu polovinu těsto nalijeme do formy, vymazané máslem, posypeme Arizonkami, poklademe dokola piškoty. Nakonec na piškoty nalijeme druhou část těsta, kterou jsme smíchali s kakaem a perníkovým kořením. Dáme péci do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme cca 40 minut. Zkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!