Hráškové muffiny
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 100 g mraženého hrášku
- 100 g pórku
- 20 g pažitky nebo jiné oblíbené bylinky
- 100 g mozzarelly
- 4 vejce
- 25 g cizrnové mouky (nebo jiné hladké)
- stroužek česneku
- sůl
- pepř dle chuti
Postup Hráškové muffiny
Postup přípravy receptu
-
Hrášek přelijte horkou vodou nebo ještě lépe nechte přirozeně rozmrznout. Poté ho v mixeru společně s vejci rozmixujte na hladkou zelenou kaši.
Přidat k němu můžete i stroužek česneku, abyste si ušetřili práci s jeho mačkáním. Přimíchejte i na drobno nasekaný pórek, pažitku či jinou bylinku a nastrouhanou mozzarelu. Lehce zahustěte moukou a dle chuti osolte a opepřete.
Navrstvěte do muffinových košíčků nebo zapékacích mističek - pak předejdete zbytečnému nalepování těsta na papírový košíček. Těsto trošku naskočí, proto neplňte formičky až úplně po vrch.
Pečte při 180°C přibližně 30 minut nebo dokud povrch báboviček nezezlátne.