Hrachová kaše s tempehem - vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1,5 hrnku hrachu (žlutý je chutnější)
2 cibule
2 stroužky česneku (prolisovat)
1 balení tempehu (smaženého nebo marinovaného)
3 lžíce rostlinné smetany (nemusí být)
koření Čubrica
kousek řasy Kombu (cca 2 cm)
sůl
drcený kmín
olej
houby shiitake (5 kloboučků)
sojová omáčka Shoyu - (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Pokud pro recept používáte houby shiitake, musí se minimálně dvě hodiny máčet ve vodě s trochou sojové omáčky Shoyu (stačí 1 lžička).

  2. Hrách vaříme společně s řasou v neosolené vodě nebo zeleninovém vývaru. Až je hrách měkký, osolíme a přikrytý pokličkou na chvíli odstavíme z plotny. Poté přidáme prolisovaný česnek, půl lžičky koření Čubrica a důkladně rozmixujeme.

  3. Pro jemnější chuť můžeme přidat rostlinnou smetanu. Dle chuti ještě osolíme. Vedle na pánvi si na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, tempeh a případně i houby.

  4. Po chvíli přidáme trochu soli a drcený kmín. Směs je hotová až cibule začne hnědnout. Kaši na talíři posype směsí s tempehem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!