Hrachová kaše s tempehem - vegan
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1,5 hrnku hrachu (žlutý je chutnější)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku (prolisovat)
- 1 balení tempehu (smaženého nebo marinovaného)
- 3 lžíce rostlinné smetany (nemusí být)
- koření Čubrica
- kousek řasy Kombu (cca 2 cm)
- sůl
- drcený kmín
- olej
- houby shiitake (5 kloboučků)
- sojová omáčka Shoyu - (nemusí být)
Postup Hrachová kaše s tempehem - vegan
Postup přípravy receptu
-
Pokud pro recept používáte houby shiitake, musí se minimálně dvě hodiny máčet ve vodě s trochou sojové omáčky Shoyu (stačí 1 lžička).
Hrách vaříme společně s řasou v neosolené vodě nebo zeleninovém vývaru. Až je hrách měkký, osolíme a přikrytý pokličkou na chvíli odstavíme z plotny. Poté přidáme prolisovaný česnek, půl lžičky koření Čubrica a důkladně rozmixujeme.
Pro jemnější chuť můžeme přidat rostlinnou smetanu. Dle chuti ještě osolíme. Vedle na pánvi si na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, tempeh a případně i houby.
Po chvíli přidáme trochu soli a drcený kmín. Směs je hotová až cibule začne hnědnout. Kaši na talíři posype směsí s tempehem.