Hovězí závitky s houbami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 větší plátky zadního hovězího masa
- 50 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 150 g čerstvých hub
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 kelímek zakysané smetany
- plnotučná hořčice
- olej
- sůl
- pepř
- masové jehly nebo párátka či nit
Postup Hovězí závitky s houbami
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi zpěníme drobně nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a nakrájené houby a tymián. Osolíme, opepříme a asi 15 minut dusíme.
Plátky masa tence naklepeme. Osolíme, opepříme a každý plátek potřeme plnotučnou hořčicí. Plátky poklademe houbovou směsí, stočíme do závitků a každý sepneme masovou jehlou.
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme závitky a opečeme je ze všech stran. Posypeme paprikou, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a podusíme do měkka.
Závitky vyjmeme, odstaníme jehly a šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky.
Provaříme a závitky vrátíme prohřát zpět do hotové omáčky.