Hovězí závitky s houbami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 větší plátky zadního hovězího masa
50 g anglické slaniny
2 cibule
150 g čerstvých hub
2 lžičky sladké papriky
1 lžička tymiánu
1 lžíce hladké mouky
1 kelímek zakysané smetany
plnotučná hořčice
olej
sůl
pepř
masové jehly nebo párátka či nit

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi zpěníme drobně nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a nakrájené houby a tymián. Osolíme, opepříme a asi 15 minut dusíme.

  2. Plátky masa tence naklepeme. Osolíme, opepříme a každý plátek potřeme plnotučnou hořčicí. Plátky poklademe houbovou směsí, stočíme do závitků a každý sepneme masovou jehlou.

  3. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme závitky a opečeme je ze všech stran. Posypeme paprikou, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a podusíme do měkka.

  4. Závitky vyjmeme, odstaníme jehly a šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky.

  5. Provaříme a závitky vrátíme prohřát zpět do hotové omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!