Hovězí v ústřicové omáčce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g hovězí roštěná (svíčková...)
- 1 větší mrkev
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 1/2 brokolice (růžičky)
- 4 PL ústřicové omáčky
- 2 PL sójové omáčky
- 1 PL rýžového vína nebo suchého cherry
- olej
Postup Hovězí v ústřicové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na nudličky.
Nejlépe se nám to bude dělat, pokud maso bude mírně zmrzlé.
Vložíme nejméně na 2 hodiny do marinády z ústřicové a sójové omáčky a rýžového vína.
Mezitím na nudličky pokrájíme zeleninu a rozebereme brokolici.
Na pánvi rozpálíme dostatečně olej a maso i s marinádou na něm zprudka opékáme asi 3 minuty.
Poté vyjmeme, přidáme trochu oleje a vložíme restovat zeleninu, brokolici až naposled.
Když je zelenina na skus, vrátíme maso, přidáme podle chuti ještě ústřicovou omáčku a prohřejeme.
Podáváme s nudlemi nebo rýží basmati (jasmínovou).