Hovězí v ústřicové omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g hovězí roštěná (svíčková...)
1 větší mrkev
1 červená paprika
1 cibule
1/2 brokolice (růžičky)
4 PL ústřicové omáčky
2 PL sójové omáčky
1 PL rýžového vína nebo suchého cherry
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na nudličky.

  2. Nejlépe se nám to bude dělat, pokud maso bude mírně zmrzlé.

  3. Vložíme nejméně na 2 hodiny do marinády z ústřicové a sójové omáčky a rýžového vína.

  4. Mezitím na nudličky pokrájíme zeleninu a rozebereme brokolici.

  5. Na pánvi rozpálíme dostatečně olej a maso i s marinádou na něm zprudka opékáme asi 3 minuty.

  6. Poté vyjmeme, přidáme trochu oleje a vložíme restovat zeleninu, brokolici až naposled.

  7. Když je zelenina na skus, vrátíme maso, přidáme podle chuti ještě ústřicovou omáčku a prohřejeme.

  8. Podáváme s nudlemi nebo rýží basmati (jasmínovou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!