Hovězí v jogurtu

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

na vývar:
800 g hovězího masa (použila jsem kližku)
400 g cibule (4 ks)
8 kuliček nového koření
5 ks celého kardamomu
3 ks bobkového listu
sůl
na omáčku:
1,5 litrů bílého jogurtu (použila jsem 7%)
1 lžička majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrajime na kostky, cibuli oloupeme (nechame vcelku).

  2. Oboji vlozime do hrnce, pridame kardamom, bobkovy list, nove koreni, osolime, zalijeme vodou (lehce nad uroven masa), privedeme k varu, pote ztlumime na minimum a pod poklickou varime do mekka. Vyvar precedime.

  3. Jogurt pomalu, za obcasneho michani, ohrejeme.

  4. Za staleho michani pridame asi 0,5 l horkeho masoveho vyvaru (zbytek vyvaru pouzijeme napr. na polevku). Pokud je smes prilis ridka, zahustime trochou mouky rozmichane v trosce vyvaru a povarime (ja pridavam jeste 100 ml smetany pro zjemneni - original je bez smetany).

  5. Dochutime soli, peprem a majorankou.

  6. Do omacky vlozime varene maso a cibuli a promichame. Podavame s arabskou ryzi s orisky (viz. odkaz v poznamce).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!