Hovězí roládky s celerem, kapií a květákovou rýží
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 hovězí plátky ze zadního
- 2 cibule
- 1/2 cukety
- 1 lžička hořčice (na pomazání masa)
- 2 špalíčky celeru
- 4 kousky červené kapie
- sůl
- pepř
- olej
- Na květákovou rýži:
- 1/2 středně velkého květáku
- 1/2 cibule
- 3 plátky oravské slaniny nebo podobné slaniny
- 1 lžíce oleje
- sůl
Postup Hovězí roládky s celerem, kapií a květákovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme 1 širší špalíček celeru, 2 proužky z červené kapie a srolujeme maso do roládky. Sepneme je párátky.
Pokud budeme maso dusit v pomalém hrnci, uděláme si následující základ: na oleji orestujeme 2 nakrájené cibule dohněda a vložíme je do pomalého hrnce. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a roládky. Zalijeme asi 1 a půl dl vody, zapneme pomalý program - u mne je to LOW. Maso dusíme zhruba 6 hodin a odstavíme.
Roládky vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem, není potřeba zahušťovat moukou.
Květáková rýže: Květák rozebereme na malé růžičky a rozmixujeme je v čopru (přítlačný mixér)
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli, asi 3 minuty restujeme. Přidáme nasekaný květák a ještě tak 7 minut restujeme a stále promícháváme.