Hovězí pupek na bylinkách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 kusy hovězího pupku (cca po 400g)
Olivový olej
rozmarýn
tymián
muškátový oříšek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve hmoždíři si nadrtíme pár snítek rozmarýnu, tymiánu, nastrouhanou špetku muškátového oříšku, pepře s přidáním pár lžic oleje. Zatím nesolíme.

  2. Očistíme maso, s každým dobře odleženým kusem hovězího pupku se s čistýma rukama dostatečně plných dlaní hmoždířovým sosíkem pomazlíme, aby byl celkově pomazlen.

  3. Dáme do mikrotenového sáčku a necháme v chladničce cca 120 minut odpočinout. Případný zbylý sos uchováme.

  4. Kvalitní steakovou pánev velice silně nahřejeme, až se zdá, že se z ní kouří. Vložíme odležené maso a velice prudce pečeme cca 3-4 minuty a pak otočíme a opečenou stranu osolíme. Opět pečeme cca 3-4 minuty. Záleží na tom, jak chceme mít masíčko propečené.

  5. Médium a tak v polovici kusu potravin. Teploměrem masa je cca 60-62°C. Do masa nikdy vidličkou nepícháme. Pak maso necháme odpočinout. Nejlépe zabalené v alobalu cca 10-12 minut. Pak už jen podáváme. Použít můžeme zbylý sosík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!