Hovězí pupek na bylinkách
Recepty, Hovězí masoPostup Hovězí pupek na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Ve hmoždíři si nadrtíme pár snítek rozmarýnu, tymiánu, nastrouhanou špetku muškátového oříšku, pepře s přidáním pár lžic oleje. Zatím nesolíme.
Očistíme maso, s každým dobře odleženým kusem hovězího pupku se s čistýma rukama dostatečně plných dlaní hmoždířovým sosíkem pomazlíme, aby byl celkově pomazlen.
Dáme do mikrotenového sáčku a necháme v chladničce cca 120 minut odpočinout. Případný zbylý sos uchováme.
Kvalitní steakovou pánev velice silně nahřejeme, až se zdá, že se z ní kouří. Vložíme odležené maso a velice prudce pečeme cca 3-4 minuty a pak otočíme a opečenou stranu osolíme. Opět pečeme cca 3-4 minuty. Záleží na tom, jak chceme mít masíčko propečené.
Médium a tak v polovici kusu potravin. Teploměrem masa je cca 60-62°C. Do masa nikdy vidličkou nepícháme. Pak maso necháme odpočinout. Nejlépe zabalené v alobalu cca 10-12 minut. Pak už jen podáváme. Použít můžeme zbylý sosík.