Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 10 čerstvých žampiónů
- 2 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- kmín
- pepř
- sůl
- hovězí bujón
- libeček
- 2 kuličky Nového koření
- 2 hřebíčky
- 1 bobkový list
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 1 zakysaná smetana
Postup Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
Do tlakového hrnce nalijeme olej, přidáme cibuli, žampióny a česnek. Krátce orestujeme a ztlumíme na minimum.
Část rajčat z plechovky nakrájíme na drobné kousky a zbylou část rozmixujeme(Není nutné. Můžeme vše nakrájet na drobno).
Rajčata přidáme do tlakového hrnce a promícháme.
Přidáme kmín, bujón, libeček, bobkový list, hřebíček, Nové koření a zalijeme vodou.
Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme. Uválíme 3 menší šišky, které na pánvi s olejem prudce opečeme po všech stranách, aby se nám maso zatáhlo.
Přendáme do tlakového hrnce k omáčce a uzavřeme poklicí. Vaříme 15 minut od zasyčení.
Poté tlakový hrnec otevřeme, šišky masa vytáhneme a nakrájíme na plátky.
Omáčku zahustíme zákletkou(voda+mouka) a přidáme zakysanou smetanu. Pořádně promícháme a povaříme ještě 15 minut.
Podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.