Hovězí plátky po kremžsku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3-4 plátky hovězího masa
2 PL kremžské hořčice
2 PL oleje
3 špičaté bílé papriky
3 velké cibule
pepř
sůl
drcený kmín
2 kostičky hovězího bujonu bez glutamátů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa zlehka přejedeme po obouch stranách nožem a uděláme jemné zářezy. Naklepeme zlehka. Osolíme, opepříme po obouch stranách.

  2. Ve vyšší nádobě si rozmixujeme hořčici, olej a dvě papriky zbavené jader a pokrájené na kousky. Do marinády dáme maso a necháme aspoň hodinu odležet. Čím déle, tím lépe.

  3. Potom rozpálíme pánev s jednou lžičkou oleje. Z plátků lehce setřeseme marinádu a na pánvi je opečeme - zatáhneme. Dáme bokem.

  4. Do pánve dáme asi 1cm vody a výpek odvaříme.

  5. Cibuli nakrájíme na kostičky a na 2PL oleje a kousku másla jí zasmažíme jen lehce do hněda. Na hotovou cibuli dáme zbytek marinády, smícháme a lehce osmahneme. Přihodíme maso, bujony, dolijeme vodou tak, aby maso lehce vyčuhovalo. Dusíme do měkka, případně během dušení podlíváme vodou dle potřeby (milovníci papiňáku uvaří v tlaku;-).

  6. Měkké maso dáme bokem a držíme v teple. Šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Není třeba potom dohušťovat, o to se postará rozmixovaná cibule.

  7. Na másle orestujeme třetí papriku na kolečka a těmi dozdobíme jídlo na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!