Hovězí nudličky na tymiánu s hlívou ústřičnou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězí kýty (roštěnec apod.)
200 g hlívy ústřičné
několik stonků tymiánu
2 lžíce rajského protlaku
6 stroužků česneku
olej
sůl
barevný pepř
případně kostka masoxu
česnek
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, nakrájíme na nudličky a posypeme směsí pepřů (nejlépe čerstvě namletou).

  2. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme dohněda.

  3. Poté osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme celé stonky tymiánu, hrubě nasekané čtyři stroužky česneku a případně Maggi kostku česnek a tymián.

  4. Přivedeme do prudkého varu, přidáme rajský protlak, teplotu snížíme na minimum a dusíme, dokud maso není úplně měkké. Během dušení podléváme malým množstvím vody.

  5. Poté přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a dodusíme 10 minut. Před podáváním odstraníme zbytky tymiánových větviček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!