Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 ks hovězích líček
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 větší mrkve
- 200 ml vývaru
- 200 ml mrkvové šťávy
- mletý pepř
- sůl
- Dále:
- 1 cm silný plátek másla
- 1 lžička oleje
- 1 větší mrkev
- 5 lžic vývaru
- šťáva z ½ limetky
Postup Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Líčka opláchneme, osušíme a po stranách mírně nařízneme. Po obou stranách lehce osolíme, opepříme a v papiňáku (tlakovém hrnci) prudce z obou stran osmažíme. Osmažená líčka vytáhneme stranou a do hrnce dáme orestovat drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku.
Základ zalijeme vývarem a mrkvovou šťávou. Líčka dáme nazpět do hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a hrnec uzavřeme poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem na mírném plameni 40 minut.
Mezitím nakrájíme 1 mrkev na drobné kostičky a na rozehřátém másle s olejem ji necháme 5 minut restovat. Přidáme 5 lžic vývaru, limetkovou šťávu, špetku soli a pod pokličkou dusíme 8-10 minut.
Z hrnce odstraníme tlakovou poklici, měkké maso vyndáme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou omáčku. Do omáčky dáme dušenou mrkev, líčka a prohřejeme. Na přílohu se hodí vařené brambory.