Hovězí guláš s porcí zeleniny
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího krku
- mletý pepř
- sůl
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 3 sterilované okurky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 g skleněných nakládaných cibulek
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 chilli paprička (nemusí být)
Postup Hovězí guláš s porcí zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme. Papriku zbavíme semínek a spolu s okurkami nakrájíme na kostičky.
V kastrolu rozehřejeme olej, dozlatova na něm cibuli s česnekem opečeme a poté přidáme maso. Zhruba 5 minut restujeme, přidáme protlak a restujeme dalších 5 minut. Poté zaprášíme paprikou, krátce orestujeme, zalijeme vodou a pozvolna dusíme asi 70 minut doměkka. Šťávu zahustíme mouku, zalijeme vodou, promícháme a dalších 20 minut ještě vaříme.
Na posledních 10 minut před koncem vaření do guláše přidáme cibulky, nakrájenou papriku a okurky. Dochutíme nasekaným rozmarýnem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou.