Hovězí guláš s porcí zeleniny

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího krku
mletý pepř
sůl
1 lžička drceného kmínu
2 cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
3 sterilované okurky
2 lžíce oleje
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
100 g skleněných nakládaných cibulek
2 snítky rozmarýnu
1 chilli paprička (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme. Papriku zbavíme semínek a spolu s okurkami nakrájíme na kostičky.

  2. V kastrolu rozehřejeme olej, dozlatova na něm cibuli s česnekem opečeme a poté přidáme maso. Zhruba 5 minut restujeme, přidáme protlak a restujeme dalších 5 minut. Poté zaprášíme paprikou, krátce orestujeme, zalijeme vodou a pozvolna dusíme asi 70 minut doměkka. Šťávu zahustíme mouku, zalijeme vodou, promícháme a dalších 20 minut ještě vaříme.

  3. Na posledních 10 minut před koncem vaření do guláše přidáme cibulky, nakrájenou papriku a okurky. Dochutíme nasekaným rozmarýnem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!