Grilovací chleba s bramborem a syrovátkou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 ml vody
150 g syrovátky
lžíce oleje
lžička cukru
3 lžičky chlebového koření (nebo aspoň kmínu)
2,5-3 rovné lžičky soli
100 g strouhaných vařených brambor
30 g žitných otrub
200 g žitné celozrnné mouky jemné
530-550 g hladké mouky
21 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Těsto jsem míchala v robotu - z trochy vody, cukru a droždí jsem udělala kvásek, když vzešel, přidala jsem zbytek surovin a vypracovala těsto. Mouku je třeba dosypávat postupně, díky bramborám těsto během kynutí trochu zřídne - je tedy třeba, aby bylo zpočátku dost husté a pevné.

  2. Po vykynutí je těsto třeba prohníst, vytvořit bochník a ten nechat na plechu s pečícím papírem nebo fólií znovu vykynout.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C, asi 45-50 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!