Grilovací chleba s bramborem a syrovátkou
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 ml vody
- 150 g syrovátky
- lžíce oleje
- lžička cukru
- 3 lžičky chlebového koření (nebo aspoň kmínu)
- 2,5-3 rovné lžičky soli
- 100 g strouhaných vařených brambor
- 30 g žitných otrub
- 200 g žitné celozrnné mouky jemné
- 530-550 g hladké mouky
- 21 g droždí
Postup Grilovací chleba s bramborem a syrovátkou
Postup přípravy receptu
-
Těsto jsem míchala v robotu - z trochy vody, cukru a droždí jsem udělala kvásek, když vzešel, přidala jsem zbytek surovin a vypracovala těsto. Mouku je třeba dosypávat postupně, díky bramborám těsto během kynutí trochu zřídne - je tedy třeba, aby bylo zpočátku dost husté a pevné.
Po vykynutí je těsto třeba prohníst, vytvořit bochník a ten nechat na plechu s pečícím papírem nebo fólií znovu vykynout.
Upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C, asi 45-50 minut).