Wasabi zmrzlina
Recepty, OstatníPostup Wasabi zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
V menším kastrolu zahřejte smetanu, dokud nedosáhne bodu varu, poté stáhněte na minimum.
Žloutky s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem, zašlehejte do kastrůlku se smetanou a zahřívejte na středním stupni a stále míchejte. Po několika minutách odstavte.
Wasabi prášek dejte v malém množství do odměrky a zalijte vodou, aby vznikla tekutá konzistence.
Po troškách přidávejte do smetanového základu a ochutnávejte, dokud vám nebude zmrzlina připadat ochucená tak akorát.
Hotovou wasabi zmrzlinu nalijte do nádoby a dejte do mrazáku. Po dvaceti minutách promíchejte a opakujte to ještě dvakrát. Poté nechte ztuhnout a před podáváním vyndejte na 5-7 minut, aby zmrzlina trochu povolila a šla jednoduše servírovat.