Koláč plný kokosu

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
150 g tuku (máslo, Hera..)
1 vejce
80 g moučkového cukru
180 g hladké mouky
80 g strouhaného kokosu
2 lžíce tmavého kakaa
tuk na vymazání formy
kokos na vysypání formy
náplň:
2 polotučné tvarohy ve vaničce
1 kokosový pudink (např Dr Oetker)
1 vejce
1 vanilkový cukr + krupicový cukr podle chuti
1 čokoláda Margot

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si z uvedených ingrediencí připravíme pouhým smícháním a krátkým, ale důkladným propracováním těsto.

  2. Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosovou moučkou. Těsto do ní rozprostřeme a vymačkáme zhruba 2cm vysoký okraj.

  3. Čokoládu nahrubo nastrouháme.

  4. Na náplň smícháme tvaroh, pudinkový prášek, vejce a vanilkový cukr, přidáme asi čtvrtinu nastrouhané čokolády, promíháme a podle chuti dosladíme (raději méně, navrch ještě přijde zbytek čokolády, která je dost sladká!).

  5. Hotovou tvarohovou hmotu naneseme na korpus, urovnáme a koláč dáme péct na 160°C asi na 30 minut. Řídíme se zkušenostmi s vlastní troubou, správně upečený koláč má mít při okrajích náplň mírně nazlátlou. Nelekejte se toho, že na horkém koláči je tvaroh stále jakoby řidší, po vychladnutí ztuhne.

  6. Ihned po vytažení moučníku z trouby posypeme povrch zbytkem nastrouhané čokolády a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!