Houbové pečenáče podle babičky
Recepty, HoubySuroviny
- kloboučky nebo proužky hub
- mouka, vejce a strouhanka na trojobal
- olej na smažení
- Na prokládání:
- několik velkých cibulí na kolečka
- 2-3 chilli papričky (lze snížit nebo i vynechat)
- nové koření + bobkový list + celý pepř
- Nálev:
- 1 Deko + voda + ocet podle návodu na sáčku
- 5 lžic cukru
- 1-2 hřebíčky
- 6 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 4 dl suchého bílého vína
Postup Houbové pečenáče podle babičky
Postup přípravy receptu
-
Lák svaříme, houby obalíme a usmažíme. Do láku přidáme bílé víno.
Na dno větší sklenice dáme cibuli a koření, na to skládáme vrstvy osmažených hub, které prokládáme vždy cibulí a kořením.
Zalijeme horkým nálevem a po vychladnutí uložíme do chladna. Za tři dny jsou hotové.