Houbové koláčky / tartaletky /

Recepty, Houby

Suroviny

150 g hladké mouky
75 g másla
1 vejce
hrst lišek nebo hříbků
150 g husté zakysané smetany
2 vejce
snítka rozmarýnu
mletý bílý pepř
lžíce parmazánu
50 ml octa
bobkový list
3 nová koření
5 zrnek pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky nakrájíme máslo, přidáme jedno vejce, špetku soli a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme minimálně na hodinu do lednice.

  2. V hrnci přivedeme k varu půl litru vody s kořením a octem, vložíme pokrájené houby a vaříme 10 minut. Zcedíme a necháme okapat.

  3. Zakysanou smetanu našleháme s vejcem, osolíme, opepříme a přidáme jemně nasekané jehličky rozmarýnu.

  4. Těsto rozdělíme na čtyři díly, rozválíme a vyložíme formičky. Do každé dáme zakysanou smetanu, rozdělíme houby, posypeme parmazánem a dáme péct zhruba 25 minut při 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!