Grilovaná vepřová játra s fazolkami
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g vepřových jater
- 2 lžíce oleje
- grilovací koření
- hrubě mletý pepř
- mléko
- 250 g zelených fazolek
- 100 g anglické slaniny (na kostky)
- 2 stroužky utřený česnek
- sůl
- pepř
Postup Grilovaná vepřová játra s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm. Namočíme nejméně na 2 hod do mléka. Poté je omyjeme, osušíme a potřeme olejem, ve kterým jsme rozmíchali koření, kromě soli. Grilujeme asi 3 min z každé strany podle toho, jak je máte rádi. Já jsem grilovala na kontaktním grilu 2 minuty. Nakonec játra osolíme a posypeme hrubě mletým pepřem.
Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a vaříme v osolené vodě 5 minut. Ihned zchladíme v ledové vodě.
Slaninu opečeme na suché pánvi a přidáme fazolky. Spolu opékáme asi 5 minut, musí zůstat křupavé. Dochutíme česnekem, solí a pepřem.