Grilovaná vepřová játra s fazolkami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g vepřových jater
2 lžíce oleje
grilovací koření
hrubě mletý pepř
mléko
250 g zelených fazolek
100 g anglické slaniny (na kostky)
2 stroužky utřený česnek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm. Namočíme nejméně na 2 hod do mléka. Poté je omyjeme, osušíme a potřeme olejem, ve kterým jsme rozmíchali koření, kromě soli. Grilujeme asi 3 min z každé strany podle toho, jak je máte rádi. Já jsem grilovala na kontaktním grilu 2 minuty. Nakonec játra osolíme a posypeme hrubě mletým pepřem.

  2. Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a vaříme v osolené vodě 5 minut. Ihned zchladíme v ledové vodě.

  3. Slaninu opečeme na suché pánvi a přidáme fazolky. Spolu opékáme asi 5 minut, musí zůstat křupavé. Dochutíme česnekem, solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!