Houbová specialita s pečenými brambory
Recepty, HoubySuroviny
- 1000 g směsi hub (žampiony, lišky apod.)
- 1000 g brambor
- 200 g uzeného bůčku
- 2 cibule
- 2 svazečky petrželové natě
- 3 lžíce oleje
- kmín
- bílý pepř
- sůl
Postup Houbová specialita s pečenými brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře očistíme, osušíme, podélně rozkrojíme. Plech vymažeme olejem, posypeme kmínem a poklademe půlkami brambor (rovnou částí dolů), vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 40 minut při teplotě 220°C.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzený bůček nakrájíme na nudličky. Houby očistíme, větší můžeme nakrájet i na čtvrtky. Uzený bůček dobře vypečeme, přendáme na chviličku na talíř, na vzniklém tuku nejprve trochu opečeme cibulku a pak přidáme a opečeme houby. Přikryjeme a dusíme na mírném ohni 15 minut. Dochutíme solí a pepřem.
Smícháme s bůčkem a nadrobno nasekanou petrželovou natí. Podáváme s pečenými brambory. Lze použít jak žampiony, tak i různé lesní houby, ty by neměly být rozměklé.