Houbová omáčka s vepřovým masem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 300 g hub mohou být různé
- 1 sladká smetana
- 1 kysaná smetana
- 4 bobkové listy
- 4-7 kuliček nového koření
- 1 velká cibule
- 1 kostka masoxu nebo vývar
- hladká mouka
- trochu mléka
Postup Houbová omáčka s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme a několikrát necháme převřít v kastrolku, slijeme a důkladně promyjeme.
Vývar spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a vším kořením 1/2 hod vaříme a pak scedíme.
Do vývaru dáme pokrájené vepřové maso na nudličky a necháme vařit.
Chvíli před změknutím masa vhodíme i promyté houby a necháme ještě vařit, dokud houby nezměknou.
V misce si rozšleháme sladkou a kysanou smetanu spolu s mlékem a hl. moukou asi 3 lžíce, zalijeme a důkladně rozmícháme a provaříme 15 min.
Dosolíme, můžeme přidat pár kapek octa a pokud je omáčka dle gusta řídká, dohustit Solamylem a již nevaříme.