Hořčicovo - smetanová kuřecí prsa/ Horčicovo-smotanové kuracie prsia

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsou
5 PL zakysané smetany
150 ml smetana ke šlehání 30%
100 g strouhaného Eidamu
1 PL hořčice
2-3 ks vajíček
strouhanka na obalení
sůl
pepř
koření Mexiko
olej na vymazání plechu
2 stroužky rozetřeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na plátky a troška vyklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme korením.

  2. Obalíme v strúhanke, vo vajíčku a dáme na plech.

  3. Vymiešame kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu, horčicu, rozotretý cesnak a nastrúhaný syr.

  4. Začneme ukladať mäso na plech.

  5. Keď máme prvú vrstvu, natrieme ju smotanovou zmesou a ideme dávať ďalšiu vrstvu a zase natrieť smotanou.

  6. Navrch ide smotanová zmes a dáme upiecť do rúry.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!