Hořčicovo - smetanová kuřecí prsa/ Horčicovo-smotanové kuracie prsia
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích prsou
- 5 PL zakysané smetany
- 150 ml smetana ke šlehání 30%
- 100 g strouhaného Eidamu
- 1 PL hořčice
- 2-3 ks vajíček
- strouhanka na obalení
- sůl
- pepř
- koření Mexiko
- olej na vymazání plechu
- 2 stroužky rozetřeného česneku
Postup Hořčicovo - smetanová kuřecí prsa/ Horčicovo-smotanové kuracie prsia
Postup přípravy receptu
-
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na plátky a troška vyklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme korením.
Obalíme v strúhanke, vo vajíčku a dáme na plech.
Vymiešame kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu, horčicu, rozotretý cesnak a nastrúhaný syr.
Začneme ukladať mäso na plech.
Keď máme prvú vrstvu, natrieme ju smotanovou zmesou a ideme dávať ďalšiu vrstvu a zase natrieť smotanou.
Navrch ide smotanová zmes a dáme upiecť do rúry.