Hořčicová omáčka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Kuřecí stehenní řízky (může být jakékoliv maso krůtí vepřové)
- cibule
- mrkev
- celer
- plnotučná hořčice
- sladká smetana
- tymián
- saturejka
- nové koření
- jalovec
- sůl
Postup Hořčicová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli zesklovatíme na oleji, zarestujeme 3 lžíce hořčice, přidáme nakrájené maso na větší kousky a zeleninu na kostičky nebo nastrouhanou.
Osolíme, dáme bylinky a koření, podlijeme a dusíme doměkka.
Poté maso vyjmeme, zbytek propasírujeme a přilijeme smetanu.
Dochutíme podle chuti ještě hořčicí, solí nebo špetkou cukru, jak kdo rád a zahustíme buď hotovou jíškou nebo rozkvedlanou moukou ve smetaně.