Holandské řízky bez mouky a strouhanky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 350 g mletého masa MIX
- 70 g trvrdého uzeného sýra
- 70 g klasického tvrdého sýra
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička koření Domácí sekaná
- 1 lžička koření Drákulova smrt od Rojíka
- sůl
- pepř
Postup Holandské řízky bez mouky a strouhanky
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s kořením, utřeným česnekem a nadrobno nakrájenou cibulí.
Přidáme najemno nastrouhané sýry, smetanu a vše pořádně promícháme. Necháme tak 1 hodinu odležet v lednici.
Pak namočenýma rukama tvoříme karbanátky, které vkládáme na pekáč s pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme asi 30-40 minut dozlatava.
Podáváme buď se zeleninovým salátem, popřípadě s různě upravenými bramborami.