Hamburger s lilkem, rajčaty a sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 střední lilek
- 3 rajčata
- sýr Mozzarella (tvrdý)
- 2 cibule
- 2 lžíce kysané smetany
- 2 lžičky chilli omáčky
- sůl
- chilli
- cukr
- 6 hamburgerových housek
- olivový olej
Postup Hamburger s lilkem, rajčaty a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Lilek omyjeme, osušíme a pokrájíme na 12 plátků, které osolíme a necháme vypotit“ 30 minut.
Rajčata pokrájíme na plátky, narovnáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 180°C.
Poté rajčata vyndáme z touby a necháme vychladnout.
Lilek po 30 minutách osušíme, potřeme olivovým olejem a osmahneme na teflonové pánvi do zlatova.
Mozzarellu pokrájíme na plátky.
Housky rozkrojíme a dáme na 5 minut na nejvyšší rošt v troubě vyhřáté na 180°C.
Kysanou smetanu smícháme s chilli omáčkou a necháme chvíli vychladit.
Cibule pokrájíme na půl kolečka a osmahneme na pánvi.
Jakmile začne cibule měknout, přidáme cukr a chilli, necháme zkaramelizovat a odstavíme.
Každou stranu housky pomažeme ochucenou kysanou smetanou, položíme plátky mozzarelly, na ně plátek lilku, rajčete a opět lilku.
Navrch dáme zkaramelizovanou cibulku a přiklopíme. Podáváme se zeleninovým salátem jako lehký oběd či večer. Lilek je možné i ogrilovat.