Hadi
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Na těsto:
- 500 g brambor
- 1 vejce
- hrubá mouka
- 1 pl oleje
- sůl (špetka)
- 1/2 kl prášku do pečiva
- Náplň:
- dětská krupička
- sádlo
- Posyp:
- cukr moučka
- mletá skořice
- sádlo (máslo)
Postup Hadi
Postup přípravy receptu
-
Den předem očistíme a uvaříme brambory. Brambory oloupeme, nastrouháme do misky. Přidáme vejce, olej, sůl, prášek do pečiva, zamícháme a dohustíme moukou. Mouku nevážím, přisypávám od oka, až je těsto dostatečně husté a nelepí.
Těsto rozválíme na vále, podsypané dětskou krupičkou, asi půl centimetru vysoké. Potřeme rozpuštěným sádlem a hustě zasypeme dětskou krupičkou. Smotáme jako roládu, přeneseme na plech, svineme jako hada, nebo cik-cak jak je na fotkách).
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C cca 20-30 minut.
Upečeného hada nakrájíme, posypeme cukrem, mletou skořicí a přelijeme sádlem (máslem).