Bezlepkový makový koláč se švestkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 200g cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka nebo vody
- prášek do pečiva
- 100 g mouky z teffu
- 100 g kukuřičné mouky
- 100 g čirokové mouky
- 50 g škrobu
- vypeckované švestky, hrnek mletého máku, trochu moučkového cukru a 3 lžíce rozpuštěného másla
Postup Bezlepkový makový koláč se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Vejce umícháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu nebo mléko, všechny mouky s kypřícím práškem. Nalijeme na vymazaný plech.
Na těsto naskládáme vypeckované švestky, co nejvíce k sobě (čím víc tím líp), posypeme vrstvou mletého máku cca 1 cm, posypeme moučkovým cukrem, pokapeme rozpuštěným máslem.
Dáme do vyhřáté trouby péct na 40 min 170°C