Grilovaný filet z lososa s brambůrkem a rajským
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 filet z lososa i s kůží
- 4 menší brambůrky ve slupce
- 1 rajče
- Citronový pepř
- drcený rozmarýn
- drcený kmín
- sůl – dle chuti
- Citronová šťáva
- Olivový olej
Postup Grilovaný filet z lososa s brambůrkem a rajským
Postup přípravy receptu
-
Kůži lososa několikrát propícháme vidličkou. Z koření a trochy oleje umícháme kašičku, kterou pečlivě z obou stran vmasírujeme do lososa, pokapeme šťávou z citronu a necháme odležet alespoň hodinu.
Brambory očistíme a nakrájíme na plátky, rovněž rajče asi na třetiny - obojí dle chuti osolíme, pokmínujeme či opepříme.
Rozpálíme gril, potřeme mřížku olejem. Položíme tam nejprve brambory, které grilujeme na 1 straně 8 minut, pak je otočíme, grilujeme opět 8 minut. Ale nyní tam vložíme lososa kůží na gril, grilujeme po 4 minutách na obou stranách, takže končí současně s brambory. Ještě k nim vložíme plátky rajčat, grilujeme 2 minuty po každé straně a podáváme.