Grilované marinované žampiony
Recepty, HoubySuroviny
- 200 g malých žampionů
- Marináda:
- kůra z 1 limetky
- limetková šťáva (z 1/4 limetky)
- 1 PL sójové omáčky
- 1 červená feferonka
- 2 stroužky česneku
- 2 PL olivového oleje
- čerstvá petrželka
- sůl
Postup Grilované marinované žampiony
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril (nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve šupinkami dolů, pečeme cca 3 minuty a pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme.
Přendáme i se šťávou do misky.
Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.