Frgále po mém
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g tuku Stelly (rozpustit)
- 1 kvasnice
- 250 ml vlažného mléka
- 60 g cukr
- lžička soli
- 2 vejce
- 700 g polohrubé mouky
- Drobenka:
- kousek tuku Stelly
- cukr
- hrubá mouka
- Maková náplň:
- mák
- 100 g bílého jogurtu
- moučkový cukr
- Tvarohová náplň:
- vaničkový tvaroh
- moučkový cukr
- Ostružinová náplň:
- 200 g ostružin
- moučkový cukr (hodně - jsou kyselé)
- 150 g bílého jogurtu
Postup Frgále po mém
Postup přípravy receptu
-
Rozdrobíme si do misky kvasnice a zalijeme mlékem vlažným. Přidáme cukr a necháme 5-7 minut vzejít. Poté vmícháme rozšlehaná vejce a mouku se solí. Necháme pod folií kynout na sluníčku.
Mezitím si uděláme náplně a drobenku.
Po nakynutí si rozválím a rukama roztlačím těsto na kulatý plech obalený pečícím papírem (krásně se s tím pracuje když si potřeme ruce olejem) roztáhneme natřeme náplní a sypeme drobenkou.
Péct asi na 180-200 stupňů až okraje zrůžoví mírně.