Focaccia z kvásku
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 1/2 hrnku žitného kvásku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- voda
- sušená rajčata naložená v oleji
- olivy
- rozmarýn (čerstvý nebo sušený)
Postup Focaccia z kvásku
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme suroviny na těsto - mouky, kvásek, 1 lžíci oleje, sůl a vody tolik, aby vzniklo ne příliš hutné těsto. Necháme vykynout. (Kynutí záleží na zralosti kvásku, teplotě v místnosti i hustotě těsta - 2-4 hodiny).
Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučenou desku, několikrát přeložíme a vtlačíme do vymazaného pekáčku. Necháme opět kynout.
Poté do těsta vtlačíme rozkrájené olivy a proužky sušených rajčat naložených v oleji. Necháme ještě chvíli vykynout, pokapeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a hrubou solí. Upečeme.