Focaccia z kvásku

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek celozrnné mouky
1/2 hrnku žitného kvásku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
voda
sušená rajčata naložená v oleji
olivy
rozmarýn (čerstvý nebo sušený)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme suroviny na těsto - mouky, kvásek, 1 lžíci oleje, sůl a vody tolik, aby vzniklo ne příliš hutné těsto. Necháme vykynout. (Kynutí záleží na zralosti kvásku, teplotě v místnosti i hustotě těsta - 2-4 hodiny).

  2. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučenou desku, několikrát přeložíme a vtlačíme do vymazaného pekáčku. Necháme opět kynout.

  3. Poté do těsta vtlačíme rozkrájené olivy a proužky sušených rajčat naložených v oleji. Necháme ještě chvíli vykynout, pokapeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a hrubou solí. Upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!