Filé v parmazánové strouhance na bramborovém pyré
Recepty, RybySuroviny
- 2 kostky rybího filé
- sůl
- pepř
- vejce + špetka sušeného česneku + mléko
- hl mouka
- hrnek strouhanky
- 2 lžíce parmazánu
- 1 lžíce sušeného libečku
- olej na smažení
- brambory
- horké mléko nebo smetana
- máslo
- sůl
- mletý kmín
Postup Filé v parmazánové strouhance na bramborovém pyré
Postup přípravy receptu
-
Kostky filé necháme na půl rozmrazit a překrojíme na trojúhelníky. Osolíme a opepříme. Strouhanku smícháme s nastrouhaným sýrem a libečkem. Vejce rozšleháme s mlékem a česnekem.
Filé obalíme a smažíme z obou stran. Brambory uvaříme do měkka s máslem a mlékem a vyšleháme do hladké konzistence.