Fazolky po provensálsku

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

kuřecí maso (prsa, stehenní řízky)
zelené fazolky
čerstvé papriky
rajčata
cuketa(lilek)
česnek
čerstvé bylinky bazalka
oregáno
rozmarýn
saturejka
tymián -(nebo sušenou provensálskou směs bylin)
olivový olej
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku a na ní opečeme osolené maso.

  2. Přidáme pokrájenou zeleninu, ještě dochutíme solí a dusíme.

  3. Ke konci vmícháme posekané bylinky a česnek a ještě chvilku provaříme. Měla by se vytvořit šťáva z rajčat, pokud někdo nemá rád jejich slupky, může před krájením spařit a oloupat. Ničím jiným se nedochucuje, musí vyniknout vůně bylinek, kterých je potřeba opravdu hodně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!