Fazolky po provensálsku
Recepty, Dietní receptySuroviny
- kuřecí maso (prsa, stehenní řízky)
- zelené fazolky
- čerstvé papriky
- rajčata
- cuketa(lilek)
- česnek
- čerstvé bylinky bazalka
- oregáno
- rozmarýn
- saturejka
- tymián -(nebo sušenou provensálskou směs bylin)
- olivový olej
- cibule
Postup Fazolky po provensálsku
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku a na ní opečeme osolené maso.
Přidáme pokrájenou zeleninu, ještě dochutíme solí a dusíme.
Ke konci vmícháme posekané bylinky a česnek a ještě chvilku provaříme. Měla by se vytvořit šťáva z rajčat, pokud někdo nemá rád jejich slupky, může před krájením spařit a oloupat. Ničím jiným se nedochucuje, musí vyniknout vůně bylinek, kterých je potřeba opravdu hodně.